De ce cartea “Cele 50 de umbre ale domnului Grey” este atat de populara

Cele 50 de umbre ale domnului Grey cred ca este printre cele mai populare carti din istoria recenta.

Normal ca mai sunt si altele cum ar fi Divergent dupa care s-a facut si film, dar parca tot mai mult succes a avut cartea domnului Grey atunci cand s-a lansat. Dar ce o face atat de populara fata de alte carti poate bune, sau mai bune decat aceasta.

Cele 50 de umbre ale domnului Grey iti ofera exact acel tip de voyeurism literar, in care stai pe margine si privesti actiunea protagosnilor care este una erotica si plina de romantism. Stii ca nimeni nu te poate vedea si tu savurezi in voie fiecare gest erotic al personajelor cartii. Mintea ta incepe sa zburde si usor, usor, intrii in pielea personajelor. Te contopesti in personalitatea lor si iei parte la actiune alaturi de ei.

Cele 50 de umbre ale lui Grey si campania de marketing

In afara de campania de marketing care a propulsat aceasta carte in top ca cele mai bine vandute carti ale anului, cred ca la succescul culminatat pe care l-a avut a mai contribuit si doza de erotism pe care ti-o ingereaza fara sa iti dai seama. Iar in felul acesta iti creaza acea dependenta de carte. Astfel, iti doresti sa iti iei doza de nebunie in fiecare zi, si in fiecare zi ajungi ca in loc de un singur capitol sa citesti patru sau cinci.

Este “Cele 50 de umbre ale domnului Grey” mai buna decat alte carti erotice?

Hmm, nu prea cred. Doar ca a avut norocul de o camapanie de promovoare foarte bine pusa la punct. Iar agentiile de publicitate isi merita toata lauda pentru munca depusa. Felul in care este scrisa, adica foarte usor de citit i-a adus si acest lucru un plus de popularitate. De ce? Pai, pentru ca poate fi usor citita de toate clasele sociale.

Oamenii sunt curiosi prin natura firii. Ei isi doresc sa se uite in gradina altora. Iar cand vine vorba de fantezii sexuale si experinete sexuale cred ca doza de interes creste. Iar ca dovada avem industria porno care nu va muri niciodata.

Reteta succesului cartii “Cele 50 de umbre ale domnului Grey” cred ca este un subiect controversat de genul fanteziilor sexuale si fetish-urilor in care protagonistul este un tanar prosper om de afaceri ce se indragosteste de o fata normala si timida care nu are nimic special si amandoi ajung sa incerce cele mai controversate lucruri din domeniul sexualitatii.

O carte scrisa intr-un mod usor de citit adresata tuturor claselor sociale, plus o puternica campanie de promovare ajung ca din orice carte buna sau mai putina buna, un adevarat succes literar.

Apropo…probabil sunt multi care nu stiu ce sa faca. Ba vor sa citeasca trilogia, ba vor sa se uite la filme. Ei bine, ideal ar fi sa luati fiecare carte si sa o cititi. De cele mai multe ori, filmele nu-si permit sa bage tot ce se intampla in carte. Si asa, puteti ramane cu lacune literare ale lecturilor preferate. Daca vreti si alte motive, am scris un articol despre beneficii ale cititului.

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *