De ce cititul este benefic pentru minte

Daca nu iti place sa citesti sper ca cu acest articol sa te conving ca ar trebui sa devii cititor. Am sa iti prezint benefiicile cititului si cum acest obicei banal iti poate imbunatati si schimba viata. Imi doresc ca atunci cand termini de citit acest articol sa iti faca placere sa deschizi o carte.

Cititul imbunatateste gandirea
S-a constatat ca cei care citesc in fiecare zi, au o gandire mai analitica decat ceilalti. Astfel nu vei mai fi atat de usor de pacalit, pentru ca gradul tau de gandire analitica va avea va fi mai inalt. Nu conteaza ce citesti, conteaza sa iti antrenezi mintea in fiecare zi cu cate o portie de lectura.

Cititul reduce stresul
Cand citesti o carte mintea isi schimba modul in care functioneaza. Astfel dupa o zi stresata pentru minte, o carte care sa ii distraga atentia de la probleme zilei poate fi ca o gura de oxigen. Cartile de fictiune si fantezy pot fi cea mai buna alegere in acest sens, mai ales daca sunt citite inainte de culcare.

de ce cititul este benefic pentru minte

Cititul te poate calma
Daca esti o persoana energica si toata ziua in actiune, atunci cititul este cea mai buna solutie de a te calma. Sunt necesare numai 6 minute de citit ca musculatura si creierul tau sa se relaxeze atunci cand citesti. Dar cu cat citesti mai mult cu atat efectele de calmare vor fi mai eficiente.

Cititul iti imbunatateste vocabularul
Astfel daca vrei sa ai un limbaj elevat cu multe cuvinte noi atunci nu ar trebui sa lasi cartile din mana. Daca te uiti in carti ai sa vezi ca multe dintre ele nu contin cuvinte uzuale ci sunt inlocuite de sinonimele sau neologismele acestora. In acest fel reusesti sa iti imbunatatesti vocabularul cu noi cuvinte.

Cititul iti imbunatateste memoria
Nu mai este nici un secret pentru nimeni, ca cititul este cea mai buna solutie de a-ti mentine memoria in forma. Astfel nu trebuie sa citesti romane intregi in fiecare zi pentru a beneficia de acest lucru, cateva pagini pe zi iti poate imbunatati considerabil memoria.

Cititul imbunatateste abilitatile de scriere
Acest lucru este doar un efect al vocabularului si al gandirii analitice. Astfel cu cat citesti mai mult cu atat scrii mai bine. Acest lucuru se intampla pentru ca mintea ta este deja antrenata spre gandire analitica, iar tu deja ai un vocabular elevat si poi apela la nenumarate cunvinte noi pe care le ai deja in memorie atunci cand scrii un text.

You Might Also Like

One Reply to “De ce cititul este benefic pentru minte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *