O aplicatie faina pentru scriitori

Cand am timp si chef uneori mai scriu, ma relaxeaza si imi place la nebunie sa imi folosesc imaginatia pentru a crea caractere, personaje si intamplari cat mai ciudate. Uneori scriu la calculator sau pe o agenda pe care am primit-o cadou, dar mai nou am prins microbul de a scrie de pe tableta. Iar ca sa imi usurez munca si sa scriu cat mai bine, am descoperit o aplicatie interesanta care ma poate ajuta in acest sens.

Sunt sigura ca ai auzit de Hemingway pentru ca stiu ca iti place sa citesti. Acesta nu doar ca a fost un mare scriitor al Americi dar acum are si propria lui aplicatie destinata scriitorilor sau celor carora le place sa scrie. Aplicatia Hemingwayapp are rolul de a sintetiza un text scris, de a inlocui anumite cuvinte folosite prea des cu sinonimele acestora si de a te corecta acolo unde este scrisa gresit o litera. In afara de versiunea pentru IOS si Android exista si versiunea pentru desktop ce poate fi usor instalata in calculator, pentru cei care prefera sa scrie de la laptop.

Din pacate aplicatia este valabila doar pentru limba engleza, asa ca cei care scriu in aceasta limba sunt mult mai avantajati de progresele tehnologiei. Chiar daca este o aplicatie in limba engleza si eu nu o folosesc prea des, totusi ma bucur pentru progresul tehnologiei si usurarea muncii scriitorilor. Eu sunt optimista si sunt sigura ca in curand vor aparea astfel de aplicatii si in limba romana, pentru ca si romanii au scriitori talentati si ar avea nevoie de o astfel de aplicatie.

In cazul in care  stii vreo aplicatie faina destinata celor care sunt scriitori, sau poate chiar tu folosesti una, te rog sa-mi lasi sugestia ta in cometarii. Pentru ca as vrea sa scriu un articol despre cele mai bune aplicatii pe care orice dintre scriitori ar trebui sa le foloseasca.

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *